Természetbeni adomány

Nemcsak pénzbeli, hanem természetbeni adományok formájában is segíthet, támogathatja munkánkat.

A ránk-bízott gyerekek számára sok esetben  ezek a tárgyi eszközök is nehezen elérhetőek, vagy folyamatos pótlásra szorulnak:

  • tanszerek
  • sportszerek
  • játékok
  • könyvek
  • tisztálkodószerek
  • tartós élelmiszer
  • bútorok
  • használható számítógép
  • gyermekruhák

Köszönjük nagylelkű hozzájárulását!

 

Szabó László SP gondolatai:

Munkatársaimmal sok-sok gyermekkel foglalkozunk, vállalunk értük felelősséget. Vannak köztük középiskolások, általános iskolások, szakképzősök, kollégisták. Vannak sokan nagyon szegények, néhányan kevésbé szegények – mindannyian tiszta szemű, jóra való, jót álmodó gyermekek és fiatalok.

Az ország csücskében élnek, sokan a szó szoros értelmében zsákutcában, és itt álmodnak jövőt. Ők az én barátaim: kicsik és nagyobbak, fiúk és lányok, nyílt tekintetű gyerekek. Igen, van, amikor nehéz velük, amikor sok türelem kell hozzájuk, amikor próbára tesznek – de szépek akkor is. És jók akkor is.

Ismerem őket – és ismerem elkötelezett csodálatos munkatársaimat is, akik velük sokféleképpen foglalkoznak. És vannak sokan, nagyon sokan még ebben az országban, akik az én barátaimhoz hasonlóan zsákutcában élnek; és vannak nagyon sokan, akik munkatársaimhoz hasonlóan mellettük állnak.

Nincs minden szépet álmodó gyermekünk mellett egy Miklós, aki a kéményen dobálja be a megoldást. De vagyunk mi itt mindannyian, akik járunk-kelünk az utcákon, találkozunk emberekkel és sorsokkal, és nem vagyunk üres kézzel, mert legalább egy jó szó és egy ölelés mindannyiunknál van. Vagy egy szeretetteljes gondolat…

Szóval arra kérlek, hogy ha nem is ismered őket, és nem is találkoztál velük, gondolj rájuk. Ma éjjel a te jó gondolatod vagy a te imád legyen az ő kéményükben vagy ablakukban (ki hogyan ismeri Miklós legendáját) egy becsúsztatott ajándék. Számodra ismeretlenek, félsz tőlük sokszor, de jók és élni akarnak. És gyönyörű a szemük. Nagyon gyönyörű…

És ha te nem is teszed rájuk az életedet, imádkozz értünk, és legyen ez a te hozzájárulásod ebben az imában a világ gyógyulásáért. Hogy tudjanak élni ők is szép életet – ők is, akiknek nem adatott matricás gyerekszoba sok játékkal, majd gyermek-íróasztal sok színes ceruzával, meg egy csöndes sarok otthon és sok kirándulás, és így tovább, hanem csak álmok adattak, meg a remény. És az ő reményük kibontakozásához nekünk is közünk van: neked és nekem.

Kérlek, legyél velünk ebben!